Stap voor stap: pop-up herfstborder in bak

Zo gefikst en je hebt er maandenlang plezier van: een pop-up herfstborder in een bak of mand. Handig als de tuin hier en daar grijs en saai dreigt te worden. Kies wintergroene najaarsplanten op hun bladkleur en –vorm en meng ze met siergras. Dat laatste houdt de pop-up herfstborder luchtig.

Planten groeien in het najaar niet meer, ze blijven zo groot als je ze koopt. Je plant ze niet op de groei zoals in het voorjaar. Koop royaal in voor de pop-up herfstborder. Let op spannende bladcombinaties en vul de bak volledig.

Nodig voor een mand of bak van circa Ø 44 cm:
1x prachtriet (Miscanthus)
3x purperklokje (Heuchera)
1x Leucothoe
2x anemoon
2x cyclaam
1x sint-janskruid (Hypericum)
Verder: kleikorrels en potgrond
Prachtriet Miscanthus ‘Morning Light’
Het blad blijft heel lang groen en verkleurt uiteindelijk naar strogeel. Soms komt er nog een ijle bloempluim in, die oplicht in de najaarszon. Blijft tot in het voorjaar mooi.

Purperklokje Heuchera ‘Tapestry ’
Verzamelen maar, er zijn tientallen soorten Heuchera. Ze bloeien in de zomer. In het najaar kies je ze vooral voor het blad. ‘Tapestry’ heeft zwarte hoofdnerven die mooi contrasteren met het lichtgroene blad. Tot diep in december blijft het blad aan de plant.

Leucothoe fontanesiana ‘Whitewater’
Rood van de kou wordt deze Leucothoe. Plant je hem naast grijsbladige planten dan valt hij nog meer op. Leucothoe is een lage heester en wintergroen. In het voorjaar zie je hem langzaam weer naar groen terug kleuren. Een toegift zijn de witte bloemen in april.

Zo gefikst en je hebt er maandenlang plezier van: een pop-up herfstborder in een bak of mand. Handig als de tuin hier en daar grijs en saai dreigt te worden. Kies wintergroene najaarsplanten op hun bladkleur en –vorm en meng ze met siergras. Dat laatste houdt de pop-up herfstborder luchtig. Planten groeien in het najaar…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *